top of page
Helyx omslag.jpg

De Segrijn en Sotalia avonturenboekenreeks begint met de Anumoria initiatie (2014). De hoofdpersonen Tom en Shantea leven in Amsterdam. Tom ontdekte dat hij een zeemeermens is en ze verhuizen naar een diepzeestad Anumoria vol vreemde zeewezens waar ze de opdracht krijgen om de legendarische Prismaparels veilig te stellen voor de hebberige en machtwellustige oom Fango.

In boek 2, de Eldurea deceptie (2015), moeten Tom en Shantea de aarde redden, nadat Fango het Antilicht heeft geactiveerd en het einde van de wereld in gang is gezet. Onze vrienden reizen via twee tijdreispoorten naar een andere tijdlijn waar de aarde nooit heeft bestaan en Tiamat de leefbare planeet is.

In Fenyx (2017) volgen we de alternatieve Tom en Shantea die op de Tiamattijdlijn een heel ander leven leiden. Zij hebben andere vrienden, geliefden, zelfs andere ouders. Door een onverwachte gebeurtenis zijn ze genoodzaakt om de Oneindige Vloeibare (ander woord voor hun heelal) binnen te gaan waar ze adembenemende avonturen beleven op de meest bizarre planeten.

In Helyx (2019) worden Tom en Shantea van Tiamat gedwongen door een zwarte schizofrene paardman om met hun Tijdruimteschip de iCarus een vortex binnen te gaan voor hun grote tijdloze opdracht. Ze komen op de aarde terecht en ontmoeten hun alternatieve versies. Met alle gevolgen van dien.

 

Mijn boeken zijn een mix tussen Young Adults en Space Fantasy. In elk boek verander ik een wereldberoemd mythisch wezen in een personage dat perfect past in mijn verhaallijn en fantasiewereld. In boek 1 behandel ik de zeemeerminnen en -mannen, maar niet zoals we ze kennen uit de sprookjes van Andersen. Niemand onder water leeft in schelpen. Ze hebben grote luxe huizen. Onder water kunnen de zeemensen half mens half vis en zelfs geheel vis en zeezoogdier zijn. Dat heeft alles te maken met hun ontwikkeling en leeftijd. Anumoria is op aarde een diepzeestad in een immense grot op 14 km diepte in de Marianen trog waar de zeemeermensen leven. Ze kunnen door hun dubbele persoonlijkheid (zee- en landuiterlijk) zowel in het water als ook op het droge leven.

 

Duik in de Anumoria initiatie. Ontdek de onbekende diepzeestad Anumoria. Ontmoet de mysterieuze watervolkeren die daar leven. Zoek naar de legendarische Prismaparels in hologramkluizen die alleen, Tom, Shantea en de kleine begeleider Han binnen kunnen gaan.

Reis in het tweede deel, de Eldurea deceptie, samen met Shantea door een tijdvortex naar het verleden van een hele andere onbekende tijdlijn. Zorg dat je daar niets verandert. Dat kan catastrofale gevolgen hebben voor de Tiamattijdlijn. Bezoek in datzelfde boek met Tom, zijn vriendin Jenny en hun deel van de groep de boomstad van Thaiga, de tijgerman en zijn kattenmensvolk en vind de diamant die onze wereld kan redden.

In mijn derde boek Fenyx ben je hartelijk welkom in de holle planeet Urubin, waar de Anu-Naqi, de scheppers van de mensheid, met harde klauwhand regeren over de hybride volkeren. Bezoek samen met Tom en zijn vriendin de vogelvrouw Infinia de platte planeet Lacertia om de schitterende vogelmensen te leren kennen, die daar in aparte gemeenschappen met elkaar leven. Ontdek dat sinds de Fenyxvrouwen zijn ontvoerd de kraaivrouwen de macht hebben overgenomen.

Tenslotte wordt het tijd om tijdlijnen te kruizen. In mijn vierde boek Helyx komen Tom en Shantea van Tiamat terecht op een tijdlijn die hen wel heel erg bekend voor komt. Een levensgevaarlijke opdracht wacht hen. Zullen ze de twee Prismaparels kunnen vinden en terugbrengen naar hun eigen tijdlijn om de balans terug te brengen op alle bestaande tijdlijnen?

 

 

"Het is alsof je naar een film kijkt."

M. Visser

"De auteur heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het boek vlot leest. Geweldig boek.

Spannend en een heel goede verhaallijn. Het debuut is een echt pareltje."

Ilse Borst - Banger Sisters

"Als een rasechte tovenaar opent Bijman allerlei werelden voor zijn lezers. De passie waarmee hij zijn verhalen schrijft is zijn belangrijke wapen. Een verhaal vol verhalen, waarbij je constant bij de les moet blijven, of je verzuipt."

Guy Doms - Hebban

"Dit boek is een prisma pareltje in zijn  genre. Op een respectvolle manier wekt Robert de wereld van de zee tot leven. Zijn oog voor detail is bewonderenswaardig."

"Het verhaal neemt je mee naar andere werelden en dimensies die naast de onze bestaan.

De leukste vondst is wat mij betreft dat de personages niet ‘slechts;  zeemeermensen zijn

– half vis, half mens –, maar

dat het onderwatervolk bestaat uit verschillende zeewezens. De onderwaterstad Anumoria wordt erg goed beschreven, waardoor de stad tot leven komt."

Fantasy Wereld

Shirley de Heus - Hebban

bottom of page